Avbytare: Jonas Persson, Robin Mårtensson, Viktor Jörgensen, Carl Odell och Andreas Sonesson.

Gustav Lindquist ut - Viktor Jörgensen in 72 min
Philip Marklund ut - Jonas Persson in 82 min
Oliver Oliveros ut - Carl Odell in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Femetta i derbyfighten mot Skansen. Det vi var lite rädda för innan matchen var att Skansens meddellängd säkerligen var huvudet längre än hemmalagets. Vi skulle inte försöka skänka bort några fasta situationer. ÖT Smygehuks kvickhet och finess skulle bli vägvinnande gentemot Skansens evigt långbollande. Redan i den 3:e minuten kommer Oliver Oliveros runt på högerkanten och spelar bollen snett bakåt till Johan Hellström som tar emot och skjuter ett skott från nära håll som målvakten räddar. I den 8:e minuten skjuter Skansen ett skott från vänster innerposition som Izzettin Adigüzel räddar men Skansen snappar upp även returen och turligt för vår del skjuter man i burgaveln. I den 16:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark till vänster cirka 25 meter från mål. Gustav Lindquist stegar fram och slår en nästintill perfekt frispark som tar uppe i ribbkrysset och via en Skansenspelare når bollen Oliver Oliveros som kan raka in 1-0. Trodde vi. Många ställde sig undrande till den offsidevinkande linjemannen när det dessutom låg en Skansenspelare på mållinjen bakom målvakten. I den 26:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Skansens försvar ordentligt och Pontus Andersson hittar Oliver Oliveros som skjuter men målvakten gör en fin fotparad. I den 30:e minuten kastar Skansen ett långt inkast som når en fri Skansenspelare i målområdet och Skansenspelaren skjuter från 6 meter men Izzettin Adigüzel gör en fantastisk fotparad. I den 32:a minuten spelas bollen upp till Gustav Lindquist vid mittlinjen på vänsterkanten och Gustav direktskarvar på djupet till Oliver Oliveros som kommer en mot en och Oliver vänder bort försvararen och placerar in 1-0 bakom en chanslös målvakt. Detta var Olivers 16:e seriemål i år. Bara sekunder senare, i den 33:e minuten ramlar en bollförande Skansenförsvarare och detta uttnyttjar ÖT Smygehuks forwards där Oliver Oliveros släpper till Johan Hellström som tar sig fram till 16-meters linjen och avlossar ett kanonskott som smiter in i mål intill bortre stolpen till 2-0. Detta var Johans 16:e seriemål i år och därmed har Johan nu gjort mål i 12 matcher i följd! I den 38:e minuten är det nära igen då Philip Marklund elegant släpper bollen mellan Skansenförsvararna och ger Oliver Oliveros ett friläge där målvakten dock räddar. Ledning med 2-0 i paus mot ett tufft halvfult Skansen som förlitar sig på långbollar mot forwards. I den 50:e minuten slår Gustav Lindquist en fin boll på djupet mot Johan Hellström som kommer en mot en till vänster i straffområdet. Johan vänder inåt och placerar in 3-0. Detta var Johan 17:e seriemål i år. Efter 3-0 målet blir ÖT Smygehuk lite ängsliga och bjuder in Skansen något i matchen. I den 67:e minuten tillåts en Skansenmittfältare transportera bollen in på ÖT Smygehuks planhalva och från 25-30 meter avlossar han ett bra skott som Izzettin Adigüzel är på men bollen letar sig i mål via stolpen till 3-1. I den 74:e minuten är Oliver Oliveros fri men målvakten räddar. I den 80:e minuten rullar ÖT Smygehuk upp Skansen riktigt fint och Johan Hellström skjuter ett kanonskott som tar i kryssribban och ut. Väldigt nära hattrick för herr Hellström där. I den 82:a minuten snor Oliver Oliveros bollen från en försvarare vid mittlinjen och sätter fart fram mot mål. En utrusande målvakt hindrar inte Oliver utan han rundar målvakten och slår in 4-1 i det tomma målet. Detta var Olivers 17:e seriemål i år. I den 83:e minuten byts Oliver Oliveros ut till förmån för 17-årige Carl Odell. I den 90:e minuten slår målvakten Izzettin Adigüzel en lång utspark som touchar en Skansenförsvarare och friställer Carl Odell. Ensam med målvakten skjuter först Carl ett skott som målvakten räddar men returen slår Carl enkelt in i mål till 5-1. Detta var Carls 1:a seriemål i år och också hans första A-lagsmål någonsin. Alltid trevligt när målvakten får en assist! Detta var dessutom Izzettin Adigüzels sista match för året då han nu åker på 2 månaders semester till Turkiet. ÖT Smygehuk vinner komfortabel med 5-1 och håller avståndet i toppen av tabellen. Försvaret gör en stabil insats och stundtals spelar vi riktigt trevlig fotboll offensivt. I nästa match väntar Nydala IF på bortaplan på lördagen den 18:e augusti med matchstart 13:00 på Gullviksborgs IP.